عقيله بني هاشم *حوزه حضرت زینب ملایر*
وبلاگ نویسان حوزه خواهران ملایر
وبلاگ نویسان حوزه خواهران ملایر
نقاط قوت انقلاب اسلامی دررسیدن به تحقق تمدن نوین اسلامی
الف- رهبری مقتدر و شایسته:
یکی از ویژگیهای نظام مقدس جمهوری اسلامی وجود رهبری شایسته، واقعبین و تیزبین در دورهی انقلاب اسلامی است.
دورهای که در آن رهبری جامعه به عهده آن مرد وارسته از دنیا و سالک الی الله بود و دوره دیگری هم پس از عروج آن رهبر کبیر است، که رهبری آن را شاگرد و رهرو بهحق خمینی (رحمهالله علیه) یعنی آیتالله خامنهای «مدظلهالعالی» عهدهدار است.
خصلت تیزبینی و دقت نظر و واقعبینی در بین این دو شخصیت تاریخی واقعاً کمنظیر و یا شاید بینظیر است. چراکه هرکدام از این بزرگواران با اشراف دقیق به مسائل مختلف کشور بهدرستی و بهموقع نکات و تذکرات لازم را بیان کردهاند. (وبلاگ خبری و تحلیلی تنور)
ب- بنیه قوی کشور
- اسلامیت و جمهوریت: هر انقلابی نظام سیاسی و اجتماعی خود را میسازد و هر نظامی که از یک انقلاب الهام گرفته باشد به گونهای شکل میگیردکه بتواند به شعارها و وعدههای انقلاب خود عمل نماید. یکی از شعارهای محوری انقلاب اسلامی ایران «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» بود. جمهوریت و اسلامیت دو بخش جداییناپذیر نظام اسلامی ایران است.
در جمهوری اسلامی جمهوری ناظر به شکل حکومت و قید اسلامی مربوط به محتوای آن است، زیرا مسلمان در هیچ شرایطی از احکام دین نمیگذرد و حقیقت را فدای مصلحت نمیکند. ترکیب جمهوری اسلامی به این معنا میشود که در این جمهوری، نمایندگان مجلس در مشاوره و قانونگذاری آزاد نیستند و محدود به محتوای جمهوری یعنی اسلام میشوند و نمیتوانند بر خلاف اصول اسلامی تصمیم بگیرند. درواقع جمهوری اسلامی یعنی حکومتی که شکل آن، انتخاب رئیسجمهور و نمایندگان مجلس از سوی عامه مردم برای مدت موقت است و محتوای آن هم اسلامی است. (بینا، 1393)
- توانایی نظام در غلبه بر تهدیدها و چالشها: از دیدگاه مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) غلبه بر تهدیدها و چالشها از نقاط قوت انقلاب اسلامی میباشد. ایشان دراینباره میفرمایند:
«این خیلی چیز مهمی است، ما در طول این چند سال تهدیدهای فراوانی داشتیم، تهدید سیاسی، تهدید امنیتی، تهدیدی نظامی، تهدید اقتصادی، لازمه این تهدیدها این بوده که نظام ضربه بخورد. البته آنها میخواستند نظام را ساقط کنند، حالا این دور از دسترسشان بود. لااقل نظام را عقب نگهدارند، کشور را عقب نگهدارند نظام بر همهی این تهدیدها غلبه پیدا کرده است». (امام خامنهای, 1390 )[1]
«این خیلی مهم است؛ ما یک ملتی نبودیم که سرمان را پایین بیندازیم، راهمان را برویم، کسی به ما کاری نداشته باشد، نه از روز اول قدرتهای مجهز جهانی، مسلطین جهانی با ما کار داشتند، بنای بر اذیت گذاشتند، بنای بر مانعتراشی گذاشتند، علیه ما جنگ تحمیل کردند، صدام را به جان ما انداختند، هشت سال ما را گرفتار کردند، تروریست آوردند، تحریم کردند، ما تا امروز بر همهی این چالشها غلبه پیداکردهایم. یعنی هیچکدام از این چالشها نتوانسته است ملت ما و انقلاب ما را پشیمان کند، به زانو دربیاورد، ما بحمدالله همان را با قامت استوار ادامه دادهایم. این مهمترین نقطه قوت ماست». (امام خامنهای,1390)[2]
- اعتماد میان مردم و نظام: «کمتر کشوری در دنیا وجود دارد که اعتمادی را که مردم ایران نسبت به نظام جمهوری اسلامی دارند، نسبت به نظام حکومتی خود داشته باشند. دلیل این اعتماد هم همین پدیدههای روشنی است که جلوی چشم همه است»(امام خامنهای -1390)[3]
- اعتبار بینالمللی: «امروز وضع ملت ما از لحاظ بینالمللی بسیار خوب است. امروز جمهوری اسلامی در فضای سیاست بینالمللی بهعنوان یک کشور محترم، اثرگذار، معتبر و متنفذ در دنیا شناخته شده است. این عزت بینالمللی را که ناشی از عوامل خاص خودش است حضور مردم، ایستادگی مردنم، شعارهای واضح انقلاب در دست و زبان مردم و مسئولین –فلان حرکت یک دولتی در یکگوشهی دنیا که حالا یک دهنکجیای میکند، یکحرفی میزند-نمیتواند خدشهدار کند.» (امام خامنهای -1390)[4]
- امنیت: رهبر معظم انقلاب اسلامی امنیت را از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران دانسته و به تأمین و حفظ امنیت کشور از طریق پیشرفت تأکید میکنند. رهبر انقلاب همچنین امنیت را نعمت بزرگ از دیدگاه دین، زیرساخت همه پیشرفتها و مقدمه تحول و بروز استعدادها، عامل آرامش و سکینه روحی مردم و عامل تحقق آرزوهای بزرگ و آرمانهای درخشان میدانند و نبود امنیت را ازجمله نقطههای آسیب برای هر کشور و بزرگترین بلای بشر برمیشمارند. (خبرگزاری صداوسیما-1397)
- قدرت نرم: قدرت نرم یکی از مؤلفههای مهم و تأثیرگذار در سیاست خارجی کشورها به شمار میآید. انقلاب اسلامی ایران را میتوان تجلی تحقق قدرت نرم به معنای توانایی نفوذ در میان دیگر ملتها، بدون تهدید و یا پرداخت هزینه محسوس به شمار آورد. جمهوری اسلامی بهعنوان یک واحد سیاسی دارای هویتی خاص است. این هویت دارای چند بعد ایرانی، اسلامی، انقلابی و جهانسومی است؛ که تعیینکننده رفتار آن در سیاست بینالملل هستند.
«ایران با تکیه بر قدرت نرمافزاری بهویژه ارزشهایی چون ایثار، شهادتطلبی، معنویتگرایی، عدالتباوری، استقلالطلبی، مبارزه با صهیونیسم و ضدیت با سیاستهای امپریالیستی غرب بهویژه آمریکا، توانسته به احیای خودباوری دینی و بیداری اسلامی در عرصه منطقهای و تأثیرگذاری بر مناسبتهای جهانی بپردازد و اقتدار نرمافزاری خود را عرصه بینالمللی به منصه ظهور رساند». (رهبر,1394,ج14,ص 91)
«هدف از عملیات روانی دشمن، تضعیف روحیهی ملت ایران و نشانهای از استیصال دولتمردان آمریکایی است، تهدید و ترساندن شیوهی قدیمی و همیشگی سلطهگران برای تضعیف اراده و عزم ملتهای و چپاول منابع کشورها بوده است».(امام خامنهای ,1385)[5]
«فشارهای آنها نتوانسته است ملت ایران را تضعیف کند یا به عقبنشینی وادار کند؛ نه تحریم اقتصادیشان، نه تهدید نظامیشان، نه فشار سیاسیشان، نه جنگ روانیشان، امروز ما از پانزده سال قبل، از بیست سال قبل، از بیستوهفت سال قبل، بسیار قویتر هستیم؛ این نشاندهنده این است که دشمن در دشمنی با ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی ناکام مانده است؛ اما این دشمنی هست.» (امام خامنهای /1386)[6]
- وحدت شیعه و سنی: یکی از ابزارهای دشمنان، ایجاد تفرقه است بین شیعه و سنی، و قصد دارد با تفرقه میان ملتها و ایجاد آشوب در بین ملتهای یک منطقه، این آشوب را به دوستها بکشاند و به این وسیله به اهداف خود دست پیدا کند.
«امروز بحمدالله ملت ایران این بصیرت، این آگاهی، این معرفت والا را یافته است که بداند مصلحت آیندهی کشورش بستگی دارد به اتحاد اسلامی، با ملتهای مسلمان و با کشورهای دیگر. البته تلاش میکنند کسانی، کوشش میکنند، سعی میکنند. اخلال ایجاد کنند. بدبینی ایجاد کنند، وسوسه بکنند لکن ملت بحمدالله این را ملت ما امروز فهمیده است. این فریاد امام بزرگوار ما –از قبل از پیروزی انقلاب، بعد هم از آغاز تشکیل نظام اسلامی به مسئلهی وحدت –کار خود را کرد، مردم ما آگاه شدند؛ این وظیفه همه است. امروز باید همه مسلمانان در اقصی نقاط عالم، به امت اسلامی بیندیشند، به وحدت اسلامی بیندیشند؛ اگر ما به امت اسلامی فکر کردیم، منافع کشورهایمان هم تأمین خواهد شد. مصلحت دشمن این است که ما را از هم جدا کند، از کشورهای دیگری یارگیری کند، مصلحت دشمن در این است، ما نباید بگذاریم» (امام خامنهای,1393)[7]
با پیروزی انقلاب اسلامی، وحدت امت اسلامی بیشازپیش شد و برادری و اتحاد بین مسلمانان بهویژه شیعیان و اهل تسنن رواج یافت. (کشمیری, 1397)
ج: علم و فناوری
- پیشرفت علمی: پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، پیشرفتهای علمی و دستیابی جمهوری اسلامی به برخی از فناوریهای نوین در سالهای امید، بهگونهای حیرتانگیز بوده است که غربیها را بهشدت نگران کرده و تشدید فشارها، کارشکنیها و تحریمها را با بهانههایی ازجمله موضوع هستهای و رشد موشکی موجب شده است.
ارتقای سطح علمی جامعه، افزایش نرخ باسوادی، رشد مراکز علمی مدارس و دانشگاهها و رشد تعداد دانشجویان در رشتههای مختلف علمی، رتبه برتر ایران در تعداد مقالات و ارجاعات علمی و ثبت اختراعات و برتری در فناوری نانو، هستهای، فضایی و سلولهای بنیادی ازجمله مهمترین دستاوردهای علمی و فناوری انقلاب اسلامی به شمار میرود. (وضعیت فعلی ایران قبل و بعد از انقلاب اسلامی ,خبرگزاری حوزه)
- پیشرفت در سختترین شرایط تحریم: ایران علیرغم تحریم به کشورهای تأثیرگذار و دارای قدرت در منطقه تبدیلشده، و با تکیه بر سیاست «خودکفایی»، «تولید» و «نوآوری» بهجای سیاست وارداتی و وابستگی اقتصادی به خارج به پیشرفتهای کیفی زیادی در عرصههای مختلف دست یافته و این کشور را در رده کشورهای پیشرفته جهان قرار داده است. (سایت شفقنا-1390)
تدوينگر : سلگي
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط ياري در 1398/10/29 ساعت 10:28:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |