جايگاه و نقش انقلاب اسلامي در سير تكوين تمدن نوين اسلامي

جایگاه و نقش انقلاب اسلامی در سیر تکوین تمدن نوین اسلامی

باید بررسی کرد که انقلاب اسلامی به‌عنوان داعیه‌دار احیای تمدن نوین اسلامی تا چه حد توانسته است در تحقق این فرآیند موفق باشد. و در راه برافراختن پرچم تمدن نوین اسلامی تا چه اندازه پیشرفت داشته و در این مسیر چه نقاط قوت و ضعفی را داشته است؟

راه برافراختن پرچم تمدن نوین اسلامی چیست؟

سؤالی که در اینجا ممکن است به ذهن بیاید این است که: انقلاب اسلامی به‌عنوان داعیه‌دار احیای تمدن اسلامی از چه راهی می تواند در برافراشتن این پرچم موفق باشد.

از دیدگاه مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی):

«راهش تربیت نسلی است با یک خصوصیاتی که آن خصوصیات این‌هاست، یک نسلی باید به وجود بیاید، شجاع، باسواد، متدین، دارای ابتکار، پیشگام، خودباور، غیور –البته خوشبختانه، امروز در نسل جوان بسیاری از این خصوصیات را داریم اما این بایستی گسترش پیدا کند –چنین نسلی لازم داریم، بایستی ایمان داشته باشد، توان جسمی و فکری حرکت داشته باشد، هدف را در نظر بگیرد، چشم را به اهداف دور توجه بکند و به تعبیر امیرالمؤمنین (علیه‌الاسلام) (اَعِرِ اللهَ جُمجُمَتِک) (نهج‌البلاغه. خطبه 11)

زندگی خودش و وجودخودش را بگذارد درراه این هدف و با جدیت حرکت کند در یک کلمه یعنی موجود انقلابی، معنای انقلابی این است. بعضی‌ها از روی دشمنی، انقلابی را بد معنا می‌کنند. انقلابی را به معنای بی‌سواد، بی‌توجه، بی‌انضباط، (می‌دانند)؛ نخیر، اتفاقاً درست برعکس است. انقلابی یعنی دارای سواد، دارای انضباط، دارای تدین، دارای حرکت، دارای عقل، خردمند، ما یک چنین نسلی لازم داریم. این نسل، نسل جوان ما هستند، شماها موتور محرکید. اگر شما خوب کار کردید، این نسل جوان در همین جهتی که عرض کردم حرکت خواهد کرد. علت اینکه بنده به نخبگان اهمیت می‌دهم و وجود آن‌ها را قدر میدانم این‌هاست، نخبه ارزش دارد.» (مقام معظم رهبری,1395 )[1]

همچنان که اشاره شد مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) انقلاب اسلامی را زمینه‌ساز و اولین مرحله در تکوین و تشکیل تمدن نوین اسلامی می‌داند، بر همین اساس نقاط قوت و ضعف انقلاب اسلامی، همان نقاط قوت و ضعفی است که در سیر به سوی تمدن اسلامی با آن مواجه خواهیم بود. بنابراین با برشمردن نقاط ضعف و قوت انقلاب اسلامی که در چهار دهه گذشته شاهد بوده‌ایم می‌توان تصویری شفاف از نقاط قوت و ضعف در مسیر تمدن‌سازی را ارائه کرد.



 توينگر : سلگي

 

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.